01.03.2024

Завърши първият етап от пълната рехабилитация на общинския път Пленимир – Петлешково

Завършиха дейностите от първия етап по пълната рехабилитация на общински път DOB3033 – /II-29, Добрич – Генерал Тошево/ – Пленимир – Петлешково, с дължина 5+378.55 км., на обща стойност 2 702 195 лв, съобщават от община Ген. Тошево..
В първата фаза ремонт на трасето беше извършен в отсечката от отбивката на главния път между Генерал Тошево и Добрич до село Пленимир. Основните дейности на път DOB3033 – /II-29, Добрич – Генерал Тошево/ – Пленимир – Петлешково включваха фрезоване на асфалтова настилка, полагане на трошенокаменна настилка, изкопаване на земна маса, оформяне и засипване на банкетите с трошенокаменна настилка, доставка и полагане на два пласта асфалт по 4 см. След приключване на тези строителни работи беше положена маркировка и нови пътни знаци.
Ремонтът на тази част от трасето продължи близо два месеца и вече жителите и гостите на общината се радват на един модерен европейски път.
Във втория етап, който се очаква да започне скоро, ще бъде извършена пълна рехабилитация на отсечката от село Пленимир до разклона на пътя Генерал Тошево – Балчик в посока село Петлешково. Там ще бъдат извършени същите строителни дейности.
Финансирането на пълната рехабилитация на общински път DOB3033 – /II-29, Добрич – Генерал Тошево/ – Пленимир – Петлешково е на стойност 5 404 390 лв. с ДДС и е осигурено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/, съгласно Споразумение №РД02-30-63 от 26.10.2022 г., след одобрен инвестиционен проект на общината от Министерски съвет през миналата година. ДТ

Print Friendly, PDF & Email