06.12.2023

Жители на квартал блокираха главнияпът Сливен – Нова Загора за час и половина

Жители на сливенския квартал „Речица“ блокираха главен път Сливен – Нова Загора за около час и половина вчера в знак на протест срещу разкопаването на квартала им по т.нар. „воден цикъл“. От близо две години в квартала се копае за полагане на тръби по водопроводната и канализационна мрежа, но асфалт не е полаган, твърдят жителите на „Речица“. Протестът в неделя започна в центъра на квартала и се пренесе на двата изхода.

Хората блокираха околовръстното и трафикът бе насочен към улиците в квартала. Целта на това затваряне е, шофьорите преминаващи по пътя Сливен – Нова Загора да изпитат неудобството, което квартала изпитва вече две години, казаха протестиращите. Висока запрашеност, затворени улици, потънали автомобили в разкопаните и след това не добре утъпкани ровове са част от ежедневието в квартала. Според протестиращите положението вече е нетърпимо и за това  излязоха на протест.

Протестиращ жител на квартал „Речица“: „Не може в една европейска страна улиците да приличат на улиците в държавите, в които има военно положение. Това е абсурдно. Децата н могат да играят. Ето с детето караме колело, трябва да отидем в града да караме колело. Няма една улица с асфалт. Нито една“.;

„Значи две години тече ремонта, няма нито една асфалтирана улица. Направиха едни жалки опити, асфалта пропадна сега са го запълнили с камъни на главната улица“.

„Очакваме, че всички наши действия ще доведат до някакъв, до някаква степен ще бъдат чути от управляващите и може би ще имаме някакви положителни резултати“.

Протестиращите се заканиха, че ако не бъдат чути ще продължат с протестите си.

Print Friendly, PDF & Email