09.12.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Жителите на 8 села в община Добричка са готови за нов протест заради пътя

Жителите на осем села в община Добричка, които в началото на лятото протестираха заради окаяното състояние на пътя Козлодуйци – Житница, се готвят отново да излязат на пътя. Причината – ремонтът е спрял точно преди най-компрометирания участък.
Припомняме, че в началото на лятото, след поредния протест на жителите Козлодуйци, Лясково, Житница, Камен, Черна, Тянево, Крагулево и Пчелник, Областно пътно управление-Добрич, започна ремонт на пътя.
Кметовете са получили уверение от директора на предприятието Георги Стратиев, че пари има и ремонтът ще обхване целия участък – от Лясково до Козлодуйци. От известно време обаче машините ги няма, а е останала за ремонт най-разбитата отсечка. Нямаше никакъв смисъл от ремонта, след като участъкът, където най-много си чупим автомобилите, остана неремонтиран, жалват се хората.
Протестът, ако машините не се върнат и продължат ремонта, ще се състои в началото на септември.

“Пътят от Лясково до Добрич беше предвиден изцяло за преасфалтиране. Ремонтът не беше в рамките на текущото поддържане, а като основен ремонт, което изискваше обществена поръчка Трябваше да се възложи изработването на проект, а после да се направи обществена поръчка за изпълнител. Именно затова в рамките на текущото поддържане през годината беше предвидено да се извършат машинни кърпежи..Те, както бяха определени, не стигнаха до участъка от Лясково до Козлодуйци.До края на седмицата в управлението ще бъдат подготвени разчети. Машинните кърпежи най-вероятно ще бъдат довършени в този участък. Поддържам връзка и с кметовете на селата” – каза Георги Стратиев, директор на Областното пътно управление-Добрич.
Пътят Теревел – Честименско – границата със Силистра, както и пътят Ген.Тошево-Кардам – Йовково са предвидени за пресасфалтиране. „По тези участъци се работи, но все още няма нов пласт асфалт” – добави Стратиев.ДТ

Print Friendly, PDF & Email