02.12.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

„Европа Директно Добрич“ организира информационен ден в град Балчик за представяне на своята дейност

„Европа Директно Добрич“ организира информационен ден в град Балчик за представяне на своята дейност. Инфосрещата ще се състои днес – 25 ноември, от 14,30 часа в голямата репетиционна зала на Народно читалище „Паисий Хилендарски 1870 г.“. Търговско-промишлената палата в Добрич е партньор на Европейската комисия и домакин на един от 424-те информационни центъра от ново поколение, създадени от Европейската комисия в ЕС за периода 2021 – 2025 г. Идеята е тези центрове е да укрепват важната връзка между институциите на ЕС и гражданите, независимо къде живеят те. Участниците в днешната среща ще бъдат запознати с дейността на „Европа Директно Добрич“, с приоритетите на ЕС, както и с инициативата „Конференция за бъдещето на Европа“, както и с няколко платформи:

  • SELFIE(самооценка на ефективното обучение чрез насърчаване на използването на иновативниобразователнитехнологии): https://ec.europa.eu/education/schools-go-digital_bg;
  • Кът за обучение на ЕС: https://europa.eu/learning-corner/learning-corner_bg;
  • Европейска онлайн платформа за училищно образование: https://www.schooleducationgateway.eu/bg/pub/index.htm .
    За всички участници във форума са подготвени и информационни материали, които могат да използват в своята работа. Благодарение на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО гражданите на Добричка област ще имат още по-лесен и пряк достъп до информация за Европейския съюз. Отправена е покана до различни заинтересовани страни – граждани, преподаватели, общественици и др., да се включат в събитието в Балчик при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки.
Print Friendly, PDF & Email