19.06.2024

Дъвчащи гумени мечета за успешна тренировка и халва от лавандула предлагат студенти

Във Варна на 25 януари ще се проведе финалният практически елемент от изпита на студентите в рамките на уникалното кулинарно изложение “Food Innovation Exhibition”. Те ще подготвят собствени щандове, на които да предложат своите иновативни продукти пред преподавателите по дисциплината и външни оценители – професионалисти от кулинарния сектор, съобщават от Висшето училище по мениджмънт /ВУМ/.
Някои от иновативните идеи тази година са PowerChews (дъвчащи гумени мечета за успешна тренировка), Протеинови маршмелоу, Boosterka Energy Gum (дъвка за балончета с кофеин), Spice Up (ароматизиран дезодорант), Garbanzo Elegance (Шоколадов дип от нахут), Халвандула (халва от лавандула и спирулина) и много други.
И тази година, гост оценители ще бъдат представители на „Метро Академия“ България, които ще връчат специални награди на студентите, представили най-перспективните продукти.
В рамките на модула „Иновации и креативност в кулинарните изкуства“ студентите от програмите „Гастрономия и кулинарни изкуства“ и „Хотелиерство и кулинарни изкуства“ имат за задача да разработят и представят свои собствени новаторски продукт. Тези продукти трябва не само да са уникални за пазара, но и да предлагат ново изживяване за всички сетива, като наблягат на креативността в кулинарното изкуство.
Планираният за 25 януари практически изпит ще се проведе в тренировъчния ресторант на Институт по кулинарни изкуства към ВУМ, където студентите ще разположат щандове, на които ще представят своите иновативни продукти. Продуктите ще бъдат оценявани от експертна комисия, включваща шеф Хю Бутен, Директор на Институт по кулинарни изкуст уникалното кулинарно изложение ва, доц. д-р Мая Иванова, ръководител на Катедра „Туризъм“ и асистент Ирина Петкова, програмен директор на програмата „Гастрономия и кулинарни изкуства“ за стратегическия академичен партньор на ВУМ, Cardiff Metropolitan University.
Външните оценители, опитни професионалисти от кулинарния сектор, също ще играят решаваща роля в оценяването. И тази година в събитието ще вземат участие представители на „Метро Академия“, които ще оценят лично предложените иновативни продукти и ще наградят победителите със специални награди
ДТ

Print Friendly, PDF & Email