18.06.2024

Домашен арест за жена, опитала да убие приятеля си в Силистра

Мярка за неотклонение „домашен арест“ постанови Окръжният съд в Силистра на 44-годишна жена от града по обвинение в опит за убийство.
По данни на Апелативната прокуратура във Варна през нощта на 12 срещу 13 януари, след възникнал скандал, Д.Н. опитала умишлено да умъртви 41-годишния мъж, с когото живеела на семейни начала. Тя му нанесла няколко удара с кухненски нож в областта на врата, тялото и главата. Потърпевшият бил откаран в болнично заведение, където се намира и в момента. Няма опасност за живота му. Жената е задържана, предава 24 часа.
Административният ръководител на Окръжната прокуратура в Силистра Ивелин Чафаланов каза за БТА, че ще обжалва наложената мярка. „Аз поддържам искането за налагане на мярка „задържане под стража“ и считам, че това е най-правилното. Наказанието, което се предвижда по чл. 115 във връзка с чл. 18, е лишаване от свобода между 10 и 20 години“, каза Чафаланов.
Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Силистра. Изясняват се всички факти и обстоятелства, довели до извършването на тежкото престъпление, включително и това имало ли е упражнявано домашно насилие.

Print Friendly, PDF & Email