08.05.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Добромир Илиев мачка наред, за да стане Шампион на България до 70 кг. при учениците

Още ученик, младежът показа, че спорт и образование се съчетават, треньорът Димитър Милчев е открил потенциала на спортиста
На пук на спортния негативизъм който осезателно се забелязва в страната, виждаме лъч надежда от не толкова популярни спортисти.
Точно такъв е случая на боксьора Добромир Илиев от Добрич.
Млад, амбициозен състезател в най-коравия спорт в света, който е решил да докаже не само на себе си, а и на всички, които харесват бокса, че традициите не са забравени. Макар и ученик, Добромир показва, че спорт и образование могат да се съчетават и то много успешно.
Личният треньор на Илиев, Димитър Милчев е открил потенциала на спортиста, и го е превърнал в машина за печелене на отличия.
Пресен пример е спечелването на титлата „Шампион на България“ при учениците.
Разгрома над трима от съперниците, който постигна Добромир Илиев в категория до 70 килограма, му осигури златното отличие в последния турнир в Плевен
Първата среща е безапелационна победа срещу състезател от „Спартак Плевен“, които са и домакини на събитието.
Във втората, добричлията печели още в първия рунд с технически нокаут, за да се стигне и до третата среща в която Добромир Илиев прегазва фаворита на турнира от не безизвестния боксов клуб „Локомотив-София“.
На турнира блеснаха и други състезатели от БК“Добруджа“.
Емре грабна бронзово отличие след като победи в два мача съперници от БК“Дунав-Русе“ и БК“Кико-София“, като на полуфинала отстъпи на представител на домакините с 2:1 съдийски гласа.
Деян Михайлов победи в първата си среща съперник от БК“Кико-София“, а във втората загуби от боксьора на БК“Лъвовете“ с 2:1 съдийски гласа, аналогично като бронзовия медалист.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email