27.09.2023

Днес затварят участък от пътя Варна-Добрич- ГКПП-Кардам за ремонт

Започва ремонт на пътя до ГКПП „Йовково”-Кардам, заради което днес-27 април, от 13 до 15 ч. ще бъде ограничено движението на всички превозни средства в участък от второкласния път II-29 Варна-Добрич-ГКПП-Кардам. Спирането на движението в участъка от пътен възел село Йовково до границата с Румъния се налага от извършване на ремонтни дейности и полагане на нови асфалтови пластове.
За посоченото време автомобилите движещи се от и в това направление трябва да изчакат преди навлизане в участъка за ремонт.
„В агенция „Пътна инфраструктура” вече има разписано допълнително задание за ремонт на най-компрометирания участък от път II-29 Варна-Добрич-Кардам-границата след много срещи, които проведох в тази агенция, агенция „Митници” и др.С директора на Областното пътно управление Георги Стратиев извършихме оглед на място”, заяви преди дни областният управител на Добричка област Здравко Здравков. „Ше започне пълно преасфалтиране на най-проблемния участък от около 500 метра.Над 150 камиона се обработват на денонощине на ГКПП „Йовково”- село Кардам. За да се ускори трафикът, трябва да се построят нови съоръжения, но засега започваме с облекчаването на трафика с ремонта на пътя. С представители на Областното пътно управление и община Ген.Тошево ще огледаме още веднъж терена, за да се прецени дали има възможност камионите да се спират преди ГКПП-то, за да не стават километрични опащши, каквито има сега”, добави Здравков. Той каза още, че, за да се случи ремонтът, е работил и с ръководителите на териториалните структури на АПИ, МВР и Агенция „Митници“.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email