05.08.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Десислава Атанасова пак оглавява групата на ГЕРБ в Народното събрани


Десислава Атанасова отново ще бъде председател на ПГ на ГЕРБ-СДС. Това обяви Бойко Борисов след сформирането на парламентарната група на коалицията. Зам.-председатели ще са лидерът на СДС Румен Христов, както и Тома Биков и Александър Ненков от ГЕРБ. Ако получат предложение за зам.-председател на Народното събрание, ГЕРБ ще предложат Росица Кирова.
„Като отидете в парламента искам да се фокусирате върху една цел. Тази цел касае живота, образованието, здравето и икономиката – масовата ваксинация на хората“, заръча Борисов на бъдещите депутати.
„С ужас наблюдавам как във Франция се готвят за четвърта вълна, а у нас Радев продължава да не маха здравния министър. Кацаров е просто лъжец и цялата държава го разбра, но Радев стои зад него. При така наречения „модел Борисов“ той отдавна щеше да е махнат, а аз щях да отида да се извиня на хората в „Пирогов“, коментира бившият премиер.
И заяви, че има намерение да си постави ваксина срещу COVID-19, въпреки, че е изкарал коронавирус и имал много антитела.
„Искам да възстановя ваксинационния процес. Сега ние сме на 15%, а в Европа вече минаха 50, 60, 70%. Аз имам много антитела, но ще се ваксинирам, за да дам личен пример. Въпреки, че Кунчев ми казва, че при наличие на толкова антитела, ще се разбушувам. Така, че всички усилия да са ви там. Обърнете се и към другите партии. Да стоят милиони ваксини, защото имаме един некадърен министър, е престъпление“, коментира още лидерът на ГЕРБ.
Бившият премиер за пореден път изказа мнение, че изборните резултати са били манипулирани в полза на „Има такъв народ“.

Print Friendly, PDF & Email