27.11.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

„Демократична България обединение” пита докога водата в Добрич ще е негодна за пиене

„Демократична България обединение”/ДБ/- Добрич, отправи след пороя на 3 септември въпроси за качеството на водата до общината, „ВиК”АД и Регионалната здравна инспекция /РЗИ/– заяви водачът на листата на коалиция „Демократична България обединение” в Добричкия изборен район Албена Симеонова при представянето на листата с кандидатите за народни представители. Тя добави, че са получили писмо-отговор само от РЗИ, но с информацията, че са входирали тяхното. „Водата видимо е замърсена, искаме да знаем дали само с инертни материали или има и химическо замърсяване. Притеснени сме и от това, че излезе информация, че една част от водопровода е заразена с бактерията „Йешерия коли”. Очакваме тази седмица да имаме отговор на въпроса докога няма да има нормална питейна вода и в засегнатите села, и в града” – добави тя. Според нея, депутатите на „Демократична България” са свършили много работа в 47-ото Народно събрание – внесли са проектозакони за уведомителен режим при поставянето на фотоволтаици на еднофилни къщи и др., за преработката на индустриалния коноп, за да не се изнася производството му в съседни държави, за ограничаване на добива на дървесина и тотална забрана за сеч във вододайни зони и др. Симеонова е сигурна, че „Демократична България” ще участва в следващото управление, ако се състави правителство. „Подготвихме наредба за дивото къмпингуване. Проучихме опита на Италия, Испания и други страни. Искахме да проведем кръгла маса в Шабла по проблема. Не срещнахме необходимата подкрепа, но ще продължим, защото проблемът е много важен за черноморските общини” – каза още Симеонова.
За приоритетите на ДБ архитект Надежда Пампорова, втора в листата, заяви, че основно ще се работи за продължаването на вече поетите стъпки в рамките на предишното управление. „Транспортният достъп до Добрич в рамките на страната е сериозен проблем. Друг проблем е създаването на наистина добри услуги в социалните дейности”, добави тя. 
Димитър Франгов, който се занимава с биологично земеделие, подчерта, че от ДБ искат доверието на хората, за да могат да продължат започнатите от тях вече реформи. Кандидатите от листата на ДБ-Добрич, бяха категорични, че първата и най-важна задача след изборите е да се формира стабилно правителство, на базата на разумните парламентарни партии. 
ДТ

Print Friendly, PDF & Email