18.06.2024

Делян Пеевски за Радев: Само гост на клетвата в КС, но наказание за България

Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски, Снимка: news.bg

Няма значение, че президентът Румен Радев не е отишъл на клетвата на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков като конституционни съдии. Той е просто един гост. Това заяви председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в кулоарите на Партийния дом.

Пеевски призова медиите да питат лидера на БСП Корнелия Нинова щом тя знае как ще се обжалва решението на Конституционния съд.

„Тя е приятелка с президента, той изпълнява нейните команди. Както сама тя разказва, как го е завела в президентството, как го е взела с мръсни кубинки и го е закарала този, да не казвам какъв, и го е направила президент, за което съжалява, защото това е наказание за България“, изтъкна той.

Пеевски потвърди мнението на юристите на ДПС, че мандатът на конституционните съдии трябва да е 9 години, а не 7 г. Той обвини и медиите, че са защитници на президента Румен Радев.

Делян Пеевски не вижда за какво трябва да бъде разпитан и с какви мотиви, каквото искане отправи Антикорупционния фонд.

Запитан за аферата „Чаталджагейт“, Пеевски заяви, че не се притеснява, а според него финансовият министър Асен Василев е жертва на една атака от съмнителни сайтове на лица, които записваха посолства. Олигарсите, които притежават медии в България, стоят зад атаката.

Пеевски заяви, че сигналите за „Чаталджагейт“ са изпратени в прокуратурата и се очакват резултати. Освен това ще иска прокуратурата да провери сигнали по действащи случаи и производства. Кои обаче – не стана ясно. „Аз искам да има светлина“, категоричен бе Пеевски.

Print Friendly, PDF & Email