04.12.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Дейностите по ремонта на центъра започват през първите месеци догодина


„Дейностите по ремонта на пешеходната зона в центъра на Добрич най-вероятно ще започнат през първите месеци на следващата година. Конкурсът за предложения на проект за новата визия на центъра е към своя край в средата на декември международно жури ще определи най-добрите проекти. След това думата ще имат гражданите на Добрич да кажат и те своята дума – кой от класираните проекти им допада най-много. В рамките на конкурса, трябва да се подчертае, че интересът на български и чуждестранни бюра и колективи е бил много голям“,заяви зам.-кметът Пенчо Керванов. Предстои въвеждането в експлоатация на блок „Добрич“, в момента се извършват последни дейности, добави той. През т.г. е енергийно са санирани 20 сгради по втория етап на програмата за енергийна ефективност.
„По обявената процедура за обществена поръчка за ремонт и енергийно саниране на читалище Йордан Йовков“ няма обжалвания, предстои подписване на договор с изпълнителя, за ремонтните дейности е предвиден срок от 4 месеца“, съобщи зам.-кметът на община Добрич Росица Йорданова. С общините Крушари и Добричка Добрич изпълнява проект за монтиране на фотоволтаични системи. В Добрич възнамеряваме да направим това на 3 детски градини, добави Йорданова.
„От 2021 г. Община град Добрич стартира инициатива за проучвания за създаване на индустриален парк. Планът за възстановяване и устойчиваст вече е приет и в тази връзка общината има готовност да кандидатства с проекти за довеждаща инфраструктура в района на на бившите казарми, където се предвижда да бъде изградена индустриалната зона“, заяви Йорданова.
„Добричлии ще получат на 19 декември чудесен подарък за Коледа– нов проект за центъра, по който ще могат да си кажат думата. Удовлетворен съм от това, че този конкурс предизвика голям интерес сред професионалната гилдията и участниците бяха достатъчно. През следващата година ще продължим политиката си да подобряваме постоянно инфраструктурата в жилищните квартали, както и работата по проекта за канализация и водопровод в квартал „Рилци“ – обобщи отчета на заместниците си кметът на Добрич Йордан Йорданов. ДТ

Print Friendly, PDF & Email