22.10.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

„Двореца”-Балчик, създаде уеббазирано приложение за разходка „Разкажи ми”

Гостите на архитектурно-парков комплекс “Двореца” вече могат да се разходят с помощта на аудиогид “Разкажи ми”, който представлява интегриране на уеб базираното приложение Mi Guide в дейността на културния център „Двореца” по популяризиране на движимото културно наследство.
За реализирането на “Разкажи ми” културният център кандидатства и спечели в сесия на Министерство на културата за финансиране на проекти.
Основните идеи, заложени в създаването на приложението, са да се улесни ориентацията на посетителите, да популяризира и подобри представянето на движимите културни ценности, да се спомогне иновативното представяне на комплекса и повиши интереса към него като важна историческа и туристическа атракция за развитие на културно-познавателния туризъм, да се мотивират посетителите, използващи технологии и т.н. Посетителите ще могат да получат пълна информация за всички обекти на територията на тази уникална туристическа атракция само с няколко лесни стъпки, чрез активиране на специален код за достъп на собствен телефон. Това е възможно на няколко езика освен български – английски, румънски и руски. Изградена е, специално за целта, отделна безжична мрежа и всички обекти са обозначени с номера за лесно намиране с дигиталния екскурзовод. 
Основна цел на проекта е да се популяризират движимите културни ценности в групов архитектурно-строителен паметник на културата, градинското и парково изкуство от национално значение.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email