27.05.2024

Двама са задържани за притежание на наркотици

Двама мъже са задържани в полицейското управление в Шумен за притежание на наркотични вещества при проверки вчера, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.
В хода на специализирана полицейска операция във вторник малко преди 15:30 часа за проверка на бул. “Мадара“ в Шумен бил спрян водач на БМВ 320 Д с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от 46-годишен местен жител. Намерен и иззет бил остатък от амфетамин. При последвало претърсване в жилището му са намерени и иззети две пликчета около 2 г бяло кристалообразно вещество. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 354 А ал. 3 от НК е образувано бързо производство.
Около 16 часа във вторник в градинка срещу жилищен блок на бул. “Велики Преслав“ в Шумен при полицейски служители извършили проверка на 37-годишен мъж. По време на проверката той изхвърлил бял полиетиленов плик с около един грам бяло прахообразно вещество и около половин грам от същото вещество, поставено в хартиена сгъвка.
Последвало претърсване в жилище в Нови пазар е намерено и иззето поставено в хартиена сгъвка около един грам кафяво прахообразно вещество. 37-годишният мъж, адресно регистриран в Провадия, е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 354 А ал. 3 от НК е образувано бързо производство.

Print Friendly, PDF & Email