07.12.2023

Двамата кандидати за кмет на Добрич на балотажа гласуваха за по-добър град

„На балотажа гласуваме за това дали да продължим напред или да върнем стария порочен модел на управление на Добрич– модела на счупения център, на ремонта на ремонта, на ликвидираната тролейбусна мрежа”, заяви кандидатът за кмет на Добрич на местна коалиция „ДБГ, ИТН, НДСВ, ССД, ГН и ВМРО-БНД” Йордан Йорданов. Придружен от семейството си, в 10 часа той гласува машинно в секция в основно училище „Хан Аспарух“.
„Гласувах Добрич да продължи своето развитие, важните проекти за града да продължат и решенията за Добрич да се вземат от гражданите му, а не в нечия партийна централа, предвид и икономическия и хаос в държавата”, добави кандидатът за кмет, който вече има два мандата зад гърба си.
„Призовавам за по-висока избирателна активност, за да не позволим този модел да се върне. Нека да не бъдем града с най-ниска активност, а да покажем, че точно на балотажа имаме най-висока активност в цялата страна. Защото е важно – избираме за следващите 4 години“, каза още Йорданов.
„Гласувах, да сложим край на арогантността и разрухата в Добрич, да сложим край на некомпетентността и бъркотиите във всички сфери на социалния и обществения живот на града, да спрем застоя”, каза, след като гласува с хартиена бюлетина в секция № 5 в основно училище „Стефан Караджа“, кандидатът за кмет на Добрич от коалиция „ГЕРБ-СДС” Красимир Николов. „Гласувах още за Добрич на европейските проекти, на индустрията, за Добрич, какъвто искаме да бъде всички ние, в който да живеят и нашите деца”, добави той.
Според Николов, причината за рекордно ниската избирателна активност на първия тур е, че е имало много кандидати за кмет – 11. „Донякъде хората мислеха и, че вотът е предрешен, а, освен това, се отрази и струпването на няколко почивни дни”, добави кандидатът за кмет. Очакванията му за балотажа са хората да са по-активни.
„Аз говоря от името на добричлии, след проведени над 70 срещи, когато заявих, че от гласуването зависи дали ще спре застоя на града”, каза още Николов. ДТ

Print Friendly, PDF & Email