18.06.2024

Двамата извършители на дръзкия грабеж от игрална зала в Ген. Тошево са многократно осъждани

Районната прокуратура в Добрич задържа за срок до 72 часа двама мъже, обвинени за извършването на грабеж в съучастие от игрална зала в град Генерал Тошево. 37-годишният В.И. и 22-годишният К.М. са привлечени към наказателна отговорност за за грабеж в съучастие „Те са добре известни на органите на реда и са многократно осъждани за кражби и грабежи, а по-възрастният и за палежи. И двамата са от Генерал Тошево”, уточни говорителят на Районната прокуратура прокурор Даниел Илиев.
Около 03 часа на 29 януари., след като изчакали всички посетители на игрална зала „Ескейп“ да напуснат обекта, двамата обвиняеми влезли. По-възрастният произвел изстрел с газов пистолет във въздуха при влизането и успял да изплаши крупието, което било на смяна в този момент. Съпротивата на жената била сломена със сила, завързали ръцете й с шведска лента .. „Това е попречило тя да успее да натисне паникбутона”, обясни прокурорът, добавяйки, че залата не е имала физическа охрана, но са монтирани камери, записите от които са иззети.
Отивайки зад бара, В.И. и К.М. взели наличните от оборота на игралната зала пари в размер на около 5000 лева, преносим компютър и мобилния телефон на крупието. Намерили и метален сейф, в който според наличната до момента информация имало 25 000 лева, и го взели. „Двамата напуснали игралната зала, като единият от тях се е заел с укриване на дрехите, с които са били по време на грабежа, а другият е предприел действия по укриване на взетите пари.Междувременно крупието успява да се освободи, прибрала се у дома си и заедно със съпруга си подават сигнал за престъплението”, каза още Илиев..
Незабавно е започната работа по разследване на случая и издирване на извършителите. Установена е съпричастността на двамата обвиняеми и на 30 януари В.И. и К.М. са задържани и привлечени в качеството им на обвиняеми. „Предвид фактите, че 37-годишният извършител е осъждан, не само за кражби и грабежи, но и за палежи, предстои да се прецени дали за него не е налице и опасен рецидив, което води до по-тежко наказание – лишаване от свобода за срок до 20 години”, добави прокурор Илиев.
Все още не е открита цялата открадната сума и в момента текат претърсвания на места, посочени от единия извършител.
Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Териториално отделение-Генерал Тошево, при Районната прокуратура в Добрич. Наблюдаващият случая прокурор ще настоява за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо двамата мъже, като искането му за задържане под страта е разгледано от Районния съд още в сряда.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email