01.10.2023

Григор Димитров изпадна от топ 30, Вики Томова остава в Топ 100

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров изпадна от топ 30 на световната ранглиста. Първата ракета на България отстъпи осем позиции в публикуваната днес световна ранглиста и вече е номер 32.
Ракета №1 на България при жените Виктория Томова отстъпи с една позиция и е 94-а в класацията на WTA.
Тази седмица Григор Димитров ще играе на АТР 250 турнира в зала в Стокхолм. Димитров е шести в схемата, а първият му опонент е чеха Иржи Лехечка. Припомняме, през 2013 Димитров спечели турнира в шведската столица.
Останалите представители в мъжкия ни тенис – Димитър Кузманов изгуби 39 места и от днес е 207-и. По три позиции надолу са и останалите българи в топ 500. Адриан Андреев е №217, а Александър Лазаров – №317.
В първата тройка в света няма промени – номер едно продължава да е Карлос Алкарас следван от Рафаел Надал и Каспер Рууд.
На Виктория Томова тази седмица предстои участие в турнира от категория WTA 125 в Руан, Франция. Първа съперничка на Вики е Симона Валтерт от Швейцария.
Останалите българки – Изабелла Шиникова прогресира с 5 места и е вече №232. Гергана Топалова е с ново рекордно класиране, изкачвайки се с 22 места и вече е №310. Денислава Глушкова спечели първия турнир в Созопол и напави гигантски скок от 485 места, като в момента 18-годишната ни тенисистка е №600 в световната ранглиста.
На върха при жените също няма промени – продължава да води Ига Швьонтек, следвана от Онс Жабьор и Анет Контавейт

Print Friendly, PDF & Email