26.03.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Глоби за неизползване на детски столчета

Над 20 водачи са санкционирани за неизползване на обезопасителни системи за деца от началото на годината. Полицията в Шумен апелира водачите на моторни превозни средства да бъдат внимателни и да използват колани, каски и при необходимост детски столчета.
„И най-вече, апелирам, нека всички да се грижим за децата си, като ги превозваме безопасно. Искам да използвам възможността и да призова всички, които превозват деца. Не забравяйте правилото, че когато децата се свалят, дали било пред детско заведение или учебно заведение, те винаги слизат от към средата на тротоара. Напоследък имаме няколко случая, в които имаме инциденти с блъснати деца, които слизат от страната на уличното движение“, каза инсп. Мирослав Миронов – “Пътна полиция”- Шумен.
През февруари месец са регистрирани 46 катастрофи. От тях тежките са осем, с осем ранени.
„Искам да кажа, че всички служители на „Пътна полиция“ работят само и единствено в полза на обществото. Всички ние искаме по пътищата да няма най-вече тежки пътнотранспортни произшествия. На следващо място въобще да няма пътнотранспортни произшествия, но най-вече да няма убити и загинали“, каза още инсп. Мирослав Миронов – “Пътна полиция”- Шумен.
5 000 са установените нарушения през месец февруари. Почти 1800 от тях са за скорост. По пътищата в областта са засечени 24 неправоспособни водачи. 30 шофиралите след употреба на алкохол. От тях 9 са били с над 1,2 промила. 8 са хванатите зад волана след употреба на наркотици.

Print Friendly, PDF & Email