18.07.2024

Главният секретар на МВР даде добра оценка на работата на шуменската полиция

Главният секретар на МВР Живко Коцев даде във вторник висока оценка на работата на служителите на Областната дирекция на полицията в Шумен.
Той и заместникът му Димитър Кангалджиев пристигнаха в града и заедно с районния прокурор на Шумен Любомир Георгиев изслушаха отчета на ОД на МВР-Шумен за 2023 г.
„Прави впечатление, че всички дейности на областната дирекция са насочени към постигане на максималния успех и статистическите данни показват, че е регистриран спад на нивото на престъпленията и увеличение на разкриваемостта с близо 3%. Оценката ми за работата в дирекцията е добра. Поздравявам абсолютно всички колеги и ценя труда на всеки един от тях за усилията, за енергията“, каза пред журналисти Живко Коцев.
Той добави, че изключително впечатление са му направили добрите политики по превенция, които са разкрити в цялата област, касаещи наркоразпространението, пътната безопасност, конвенционалната престъпност и телефонните измами.
„Положителното е, че няма неразкрити тежки престъпления, отчита се спад и в грабежите. Всичко това се дължи на добрата колаборация с колегите от прокуратурите на различните нива, с общинските администрации и с областната управа“, каза още главен комисар Живко Коцев.
Според доклада на ОД на МВР-Шумен през 2023 г. са регистрирани 1639 престъпления, спрямо 1872 за 2022 година, което е спад с 12,45%. През 2023 година се отчита ръст на разкриваемостта с над 2 процентни пункта – разкрити са 976 престъпления, което е 59,55% разкриваемост.
През 2023-та е регистрирано едно умишлено убийство, което е разкрито.

Print Friendly, PDF & Email