06.12.2023

В 10 села в област Добрич в неделя ще има балотаж за кмет

В 10 села в област Добрич в неделя ще има балотаж за кмет.. На 5 ноември, ще има втори тур за кмет в селата Кранево, Змеево, Преспа и Църква в община Балчик..
В три села в община Тервел ще има балотаж, а в 16 бе избран кмет на първи тур.
Втори тур предстои в селата Каблешково, Орляк и Попгруево.
От 47 села в община Добричка, в които на 29 октомври се гласува за кмет на кметство, само в Одърци не е избран кмет на първи тур. Любопитно е, че двамата претенденти, които ще се явят на балотаж, на първи тур имаха еднакъв брой гласове – 98.
По един балотаж има и в общините Генерал Тошево и Крушари. В неделя ще гласуват в съответно в селата Йовково и Полк. Дяково.
В общините Шабла и Каварна кметовете на села бяха избрани още на първи тур. В село Одърци, община Добричка, балотажът в неделя ще е между Станка Георгиева от „Има такъв народ” и 36.57%, и Митко Желязков от МК „БСП за България /ЗНС/”, които имат по 36.57%,
В община Тервел в село Каблешково кандидатите на 29 октомври бяха трима, на балотаж ще участват Пламен Бошнаков от ГЕРБ и Ахмед Ахмед от ДПС.
Двете партии ще си оспорват на втори тур и кметското място в Орляк, като техни кандидати са съответно Мустафа Ибраим и Рушит Рифат.
В село Попгруево Айля Али от ГЕРБ събира 49,13% и ще излезе на балотаж срещу Ридван Мюмюн от НДПС с 26,96%.
В село Змеево, община Балчик, на балотаж отиват Десислава Симеонова с 36,04% и Станка Станчева – независим кандидат, с 22,52%.
В Кранево кандидатите бяха четирима. Най-много гласове на първи тур събраха Даниела Пеловска от ГЕРБ с 41,25% и Атанаска Иванова от ВМРО с 28,08%.
В Преспа разликата между първия и третия е само 10 глаа, като на балотаж отиват Димитричка Илиева от БСП и Асен Асенов от „Левицата“.
Двете партии излизат на балотаж и в Църква, като битката за кмет на селото ще бъде между Светлана Димитрова от БСП и Калин Калчев от „Левицата“.
В останалите села в община Балчик, в които имаше избори за кмет, победителят бе избран на първи тур.
В едно село в община Крушари не е избран кмет на първи тур. В село Полк. Дяково ще има балотаж в неделя. Двубоят е между кандидат на ДПС и ГЕРБ.
Само в едно село в община Генерал Тошево ще има балотаж в неделя. Това е Йовково.
В останалите населени места, в които се избира кмет, има определен такъв още на първи тур..ДТ

Print Friendly, PDF & Email