18.06.2024

В София застреляха Мартин Божанов – Нотариуса

Една от водещите версии за убийството е имотните измами, за които има данни в прокуратурата, че той е участвал

На 31 януари, около 19.30 часа в София бе убит Мартин Божанов – Нотариуса. Божанов бе застрелян в столичния квартал Горна Баня, в затворен комплекс на територията на бившите дипломатически тенис кортове.

На този етап все още няма задържани, информират от МВР.

Разследващи започват втори оглед в района на комплекса, в който мъжът беше убит вчера вечерта. Една от водещите версии за убийството е имотните измами, за които има данни в прокуратурата, казаха за БТА разследващите.

„Този човек, аз доколкото знам, е бил в годините интересен покрай делото „Крашевски“, нотариуса. В момента служебно ми е известно, че в Софийска градска прокуратура има подадени сигнали за заплаха от негова страна спрямо магистрати“. Това каза градският прокурор на София Илияна Кирилова и поясни: По делото се работи, разпитват се свидетели, установяват се и други неща.

„Това, което мога да кажа, е, че ще видя на какъв етап е делото, но знам, че се работи усилено, включително и за имотни измами. Имаме сигнали, подадени от магистрати, които не са прокурори, за отправени заплахи към тях“, каза още Илияна Кирилова. Заместник-градският прокурор на София Иво Илиев заяви, че ще бъде започнато досъдебно производство за убийство.

Главният секретар на МВР комисар Живко Коцев съобщи, че се „установяват свидетели и очевидци“. Той призова гражданите, които разполагат с някаква информация, да съдействат на разследващите. „Всички сили са вдигнати на крак. Работим, за да установим извършителя на убийството. Малко преди 20 часа е получен сигналът. Веднага, след като е приет сигнала, са реагирали колегите“, каза още главният секретар на МВР.

По първоначални данни на разследващите става дума за изстрели с огнестрелно оръжие, попаднали в тялото и вероятно в главата на жертвата. Цяла нощ екипи са работили на място.

В сряда вечерта трябваше да се проведе учение на МВР в столицата, което в последния момент беше отменено. Не е ясно дали има връзка с убийството.

Print Friendly, PDF & Email