27.09.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

В понеделник решават бъдещето на Добруджа

Управителният съвет на ФК Добруджа ще проведе заседание в понеделник, 11 януари. Решенията на тази среща ще определят посоката, в която ще продължи футболният клуб.
Очаква се на заседанието да бъде насрочено общо събрание, на което да бъде променен съставът на УС. В такъв случай главният мениджър Светослав Петров ще продължи работата си в клуба, като с него ще се запази и основната част от първия отбор.
Ако обаче членовете на УС решат, че не е нужно Общо събрание и ръководството може да продължи дейността си, то Управителният съвет трябва да избере и нов треньор, тъй като Петров няколко пъти заяви категорично, че няма да работи повече, ако настоящото ръководство продължи в същия състав и по същия начин.
Положителна новина за привържениците на Добруджа към момента е, че Светослав Петров е в Добрич и ще изведе отбора утре на първата тренировка за новата година.
Във вторник Петров проведе среща с кмета на Добрич Йордан Йорданов, на която кметът потвърди поетите от Община Добрич ангажименти към футбола в града. И двамата благодариха на досегашното ръководство на Добруджа, но са категорични, че е необходима промяна в състава на УС.
След срещата в общината, Светослав Петров съобщи за медийна група „Добруджа“, че утре той ще изведе отбора за първа тренировка, понеже все още има действащ договор. Имам ангажименти към футболистите и феновете, затова ще бъда на стадиона, докато се вземат някакви по-сериозни мерки, заяви той. На този етап напускащите са двама – халфът Християн Казаков и вратарят Иван Василев, които преминават в „Септември“ (София). Голяма част от останалите основни играчи се очаква да започнат подготовка с „Добруджа“, но вече имат оферти от други отбори и ако ситуацията в Добрич не се подобри бързо, също ще напуснат, обясни Светослав Петров. При това положение под въпрос са договорените контроли с отборите от елита – „Локомотив“ (Пловдив), „Черно море“ и „Ботев“ (Враца).
„За да остана, искам да работя с хора, които спазват поетите ангажименти. Най-лошото във футбола е липсата на планиране и неяснотата“, заяви Светослав Петров.
sportal.bg

Print Friendly, PDF & Email