29.11.2023

В община град Добрич вече е достъпна услуга за административно обслужване на глухи и сляпо-глухи хора

Община град Добрич сключи споразумение за общинско сътрудничество със Столична община за споделяне на услугата „Превод на български жестов език при административно обслужване на глухи и сляпо-глухи лица от общинска администрация“. Услугата се осигурява във връзка с изискването на Закона за българския жестов език.
Чрез тристранна онлайн връзка, с превод на български жестов език, глухите и сляпо-глухите хора, могат да получат съдействие. Онлайн връзката ще свързва служителя на административното звено, гражданинът, който се нуждае от съдействие, и преводач, намиращ се в контактния център на Столична община.
Чрез видео връзка, жестовият преводач осъществява правилната комуникация между администратора и глухото лице. Услугата се извършва с помощта на таблет.
Целта е глухите и сляпо-глухи хора да възвърнат доверието си в институциите.
Столична община – оператор, ще предоставя услугата на потребителите в Община град Добрич в часови диапазон, съобразен с работното време на звената за Административно обслужване, както следва:
Център за услуги и информация, ул. „България“ №12, с работно време всеки делничен ден от 8.00 часа до 17.00 часа;
Местни данъци и такси, ул. „Независимост“ №7, с работно време всеки делничен ден от 8.00 часа до 17.00 часа;
Гражданска регистрация и обслужване на населението, ул. „Любен Каравелов“ №6, с работно време всеки делничен ден от 8.00 часа до 17.00 часа.

Print Friendly, PDF & Email