04.10.2023

В края на юли сезонът в Кранево е около 30 процента по-слаб

Хотелиерите разчитат на август
След като в края на юни в курортното село Кранево почти нямаше туристи, в края на юли хотелиери отчитат, че сезонът е по-слаб с около 30 процента. „В момента Кранево е пълно и надеждата е, че ще компенсираме изоставането през август”, добавят те. Летовниците са българи, румънци, поляци, малко украинци.Хотелиерите в Кранево казват още, че през август основните им гости са българите, които работят в чужбина и през август се връщат в отпуск. „Резервациите идват в последния момент“, казват още те.
„Кранево отново е пълно, стигаме 15 000 души. Иначе постоянно живеещите са около 1500, по постоянен адрес са около 750. В уикендите – петък, събота и неделя, стават около 20 000 души. Уикенд туристите са предимно българи, най-вече от Североизточна България, както и румънци. Има туристи от Полша, гастарбайтери от Европа”, каза кметът на Кранево Румен Николов.
„Проблемите на Кранево от години са лошата инфраструктура – разбитите улици и мръсотията. Вече трета година положението с чистотата е отчайващо. Вече трета година отново не е изкърпен нито един квадратен метър по улиците, за 16 години не е направен нито един метър тротоар. Средствата за това зависят от община Балчик, но не получаваме достатъчно”, добави кметът. „Община Балчик от години нехае за проблема. Пътищата са разбити и с дупки. На много места липсват тротоари. Зелените площи са буренясали и не е окосена тревата. Паркингите и паркоместата в пика на летния сезон не достигат”, подкрепят хотелиери, туроператори и ресторантьори. 
ДТ

Print Friendly, PDF & Email