18.06.2024

В КЗП обсъждаха обявеното от трите мобилни оператора поскъпване на услугите

Обявеното от трите мобилни оператора поскъпване на услугите им е тема на обсъждане в Комисията за защитата на потребителите.

Без представители на мобилните оператори протича дискусията в Комисията за защита на потребителите, въпреки че от КЗП казаха, че са поканили такива.

Според представителите на Министерството на икономиката, клаузата, която в общите условия на договорите с мобилните оператори трябва да предвижда както индексация на цените нагоре, така и индексация на цените надолу.

За това от Министерството на икономиката препоръчаха Комисията за защита на потребителите да провери дали подобни клаузи има в общите условия на трите мобилни оператора.

Представителите на омбудсмана отчетоха и факта, че потребителят на може да се откаже от договора, което е проблемно.

Председателят на Комисията Стоил Алипиев каза, че Комисията за защита на потребителите ще изготви доклад. Друг член на Комисията – Константин Арабаджиев каза, че от около година в Комисията за защита на потребителите има внесени доклади, които имат отношение към това дали клаузата за индексация е неравнопоставена спрямо потребителите, но те не са били разглеждани.

Print Friendly, PDF & Email