27.11.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

В Добрич сформираха секционните избирателни комисии

Партиите в Добрич постигнаха съгласие за разпределението на членовете и ръководствата на секционните избирателни комисии /СИК/ на проведените консултации . Общо 1143 представители на политическите партии и коалиции са включени в съставите на СИК. На територията на града има 129 секции.
На всички участници предварително са предоставени материали, включително и примерно разпределение на места в секциите. „От вас очакваме, в дух на конструктивизъм, да стигнем до окончателното разпределение” – каза зам.-кметът Елка Димова.”Провеждаме консултации за състав на секционните избирателни комисии, включително и подвижната секционна избирателна комисия, за предстоящите избори за народни представители на 2 октомври. Нормативното основание за тези консултации е в Избирателния кодекс и в решение на ЦИК. На всички участници предварително са предоставени материали, включително и остроумно определеното от колеги като черга примерно разпределение на състава на тези комисии” – добави тя.
В срещата участваха представители на „Продължаваме промяната“, коалиция „ГЕРБ – СДС“, “Движение за права и свободи“, коалиция “БСП за България“, “Има такъв народ“, коалиция “Демократична България – обединение“ и „Възраждане“.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email