12.08.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

В Добрич са санкционирани 26 водачи за участия в гонки


От началото на годината до сега са наложени санкции на 26 водачи за участия в гонки и други нерегламентирани мероприятия, криещи рискове за участниците в движението – съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“-Добрич, Жулиян Минев на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. На заседанието бяха обсъдени нерегламентираните състезания с автомобили в населените места – т. нар. гонки и дрифтове. Ж. Минев посочи, че основно такива нерегламентирани надпревари се организират в Добрич. Той отправи апел към членовете на комисията и най-вече към представителите на общините – да обръщат внимание на гражданите и своевременно да се подават сигнали на тел. 112, за да може максимално бързо екипи на полицията да установяват нарушителите и предприемат действия. „Проверката, която направих при дежурните в Областната дирекция на МВР показа, че няма нито един постъпил сигнал от граждани на тел. 112. Санкционираните са установени по време на дежурства на екипите при изпълнение на поставените им задачи“ – добави началникът на „Пътна полиция“. 
За безопасността на децата и учениците по повод наближаващия старт на учебната година представители на институциите и общини, имащи отношение по осигуряване на пътната безопасност, гарантираха, че предвидените в плана мерки са изпълнени и че са създадени комисии по безопасност на движението в общините.
Комисията обсъди и подготовката на общинската и републиканската пътна мрежа по отношение безопасните условия на движение през есенно-зимния период. В докладите си представителите на общини отчетоха извършени текущи ремонти и изкърпване на улици и пътни настилки на своите територии. Посочено бе, че част от общините вече са стартирали процедура за избор на изпълнител за зимно поддържане. От Областното пътно управление докладваха, че е извършено косене и просветляване, както и са подменени вертикална и хоризонтална маркировка по републиканска пътна мрежа през населените места и извън тях.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email