01.04.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

В Добричка област зимата навя обичайните проблеми с непочистени пътища

В неделния ден, когато зимата сериозно „се заяви” в Добричка област, силният и поривист вятър, който не е необичаен за региона, навя обичайните проблеми – с непочистени пътища. От рано сутринта социалните мрежи и телефоните на различни служби буквално прегряха за непочистения път Добрич-Варна, в частта му след селата Стожер и Дебрене, откъдето за пътя отговорят от Областното пътно управление-Варна. В социалните мрежи отново се завъртяха споделения за премеждия по тази част на пътя, която, според пътуващите добричлии, не била приоритетна за варненци, имаше указания кои участъци са най-трудни и т.н. Изобилстваха още снимки и клипове за затруднено придвижване по пътищата Добрич-Силистра, Добрич-Балчик и др.
„Пътищата от републиканската пътна мрежа в Добричка област са проходими при зимни условия, няма затворени пътни участъци”, съобщават от Областното пътно управление-Добрич. Добавят още, че, въпреки силния вятър, не се образували снегонавявания и преспи, заради по-малкото паднал сняг. „Над 35 машини са вкючени в обработването на републиканската пътна мрежа”, каза още дежурният диспечер.
От Авгората в Добрич съобщиха, че в неделния ден 4 автобуса на добрички транспортни фирми са пътували по пътя Добрич-Варна, от варненските фирми не са пуснали превозни средства. Имало е курсове до селата Дончево, Свещарово, Крушари, Полк. Иваново, курорта «Албена», които са изпълнили маршрутите си.ДТ

Print Friendly, PDF & Email