15.04.2024

В ареста остава обвиняем, причинил на улицата средна телесна повреда на жител на Добрич

Състав на Окръжния съд в Добрич потвърди определение на Добричкия районен съд, с което е оставено без уважение искането на Й.Д., за изменение на взетата спрямо него мярка за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека. Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство, водено за това, че на 18 март 2023 година, в Добрич, по ул.„Бойчо Огнянов“, е причинена средна телесна повреда на жител на града.
Срещу Й.Д е повдигнато обвинение за престъпление, наказуемо с лишаване от свобода за срок до 6 години. То е за нанасяне на средна телесна повреда, довела до разстройство на здравето, с временна опасност за живота на жертвата, посочва Окръжният съд.
Както е преценено и при първоначалното разглеждане на въпроса относно мярката за неотклонение, от събрания в хода на разследването доказателствен материал може да се направи обосновано в достатъчна степен предположение относно съпричастността на обвиняемия към извършеното престъпление, пише в определението си въззивната инстанция. Във връзка със съдебното минало на лицето, лошите характеристични данни и начина, по който е осъществено деянието, съдът вече е приел, че по отношение на обвиняемия следва да се наложи най-тежката мярка за неотклонение, като гаранция, че той няма да се укрие и да извърши друго посегателство, в това число да повлияе на свидетели по делото.
Окръжният съд намира за правилна преценката на първостепенния съд, че в настоящото производство не са представени нови доказателства, годни да формират различен извод от изложения по-горе.Определението на Окръжен съд-Добрич, е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.ДТ

Print Friendly, PDF & Email