23.07.2024

В ареста остава мъж, извършил три измами в магазини в Добрич

Съдът в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража, спрямо 49-годишен мъж, привлечен към наказателна отговорност за две измами и опит за измама в търговски обекти, при които са нанесени имотни щети, извършени при условията на опасен рецидив и продължавано престъпление.
Мъжът е задържан на 13 септември 2023 година, като с постановление на наблюдаващия случая прокурор срокът на задържането e удължен до 72 часа. Престъпленията, за които е привлечен като обвиняем били извършени в периода от 8 до 13 септември. Н.А. влизал в търговски обекти, представял се за дистрибутор на тютюневи изделия и заявявал на служителите в тях, че собствениците им му дължат пари за минали или предстоящи доставки. В два от магазините успял да заблуди продавач-консултантите и да вземе от тях съответно 800 лева и 470 лева. В третия случай, останал само опит, поискал 1000 лева.
В хода на разследването станало ясно, че 49-годишният обвиняем действал по тази схема на територията на Добрич от април месец тази година. Предстои да се изясни неговата съпричастност към други случаи на подобни измами, извършени в града. Освен това, са събрани данни за идентични случаи, регистрирани в градовете Исперих и Шумен.
Той е добре известен на органите на реда и прокуратурата, осъждан е общо 12 пъти, като в 10 от случаите е ставало дума за измами.
Определението на Районен съд – Добрич, подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.ДТ

Print Friendly, PDF & Email