19.04.2024

Въоръжение и техника на Военновъздушните сили пътува от вътрешността на страна към Шабла

Във връзка с провеждането на тактически учения с бойни стрелби „Шабла 2023“ с международно участие до 25 май ще се извърши транспортиране на личен състав, въоръжение и техника на Военновъздушните сили със сухопътен транспорт от пунктовете за постоянна дислокация до района на провеждане на учението, съобщават от областната администрация в Добрич.
От 26 май до 16 юни на зенитния полигон на ВВС в Шабла по план се провеждат тактически учения с експериментални и съвместни бойни стрелби на формирования за противовъздушна отбрана от Българската армия и авиационни формирования от ВВС, както и стрелба с ракетен комплекс.
С оглед недопускане на инциденти, гражданите трябва да ограничат пребиваването си в района на стрелбите. Участъците от въздушното и морското пространство, намиращи се между нос Карталборун, нос Калиакра и линията, отстояща на 100 км от бреговата ивица, както и пространството над тях на височина до 40 км, се обявяват за „временно опасни“ за времето на ученията.
През този период над населените места източно от град Добрич ще се извършват полети с военни самолети и вертолети, някои от които на малки височини.
С цел недопускане на инциденти, трябва всички граждани да ограничат движението си в района за времето на стрелбите, добавят още от областната администрация. ДТ

Print Friendly, PDF & Email