07.12.2023

Възстановяват горския надпис 1300 до село Стърмен

В Шумен през месеца ще гостува създателят на „Гората.бг” Никола Рахнев по покана на председателя на Управителния съвет на Североизточното държавно предприятие Александър Арамов. Той ще участва в заседание на ръководството на предприятието, за да изложи идеята си за възстановяване на красивите борове и други дървета, които оформяха надписа „1300“, като символ на 1300 години от създаването на българската държава. За съжаление гората, която бе залесена до село Стърмен по повод кръглата годишнина, изгоря и от „Гората.бг” имат желание да финансират възстановяването на този символ, на същото или близко място.
„Готови сме да помогнем с всички средства и сили, за да бъде възстановен надписа. Ще предложим на г-н Рахнев професионалното мнение на нашите лесовъди, за да стане новата гора наистина по-хубава и по-здрава, като имаме готовност да осигурим и фиданки от нашите разсадници”, коментира Александър Арамов. Той допълни, че това ще се случи във възможно най-кратки срокове, но при спазване на всички законови изисквания за залесяване след пожар.
„Гората не е на територията на нашето предприятие, но ние милеем за зеленото богатство на България и сме готови да помогнем, за да може надписа отново да краси родината ни”, каза в заключение Арамов.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email