06.12.2023

Възможностите за европейско финансиране за проекти в Добричка област обясняват на срещи по общини от Областния информационен център

Областният информационен център в Добрич (ОИЦ) продължава информационната си обиколка в областта, посветена на възможности за финансиране с европейски средства. През следващата седмица, експертите ще проведат информационни събития в общините Тервел, Крушари, Шабла и Каварна.
В Тервел и Крушари събитията ще се проведат на 20 ноември (понеделник), от 10 часа, в заседателната зала на община Тервел, и от 13 часа пред сградата на Община Крушари.
В град Шабла срещата ще се проведе на 22 ноември (сряда), с начален час 10 ч., в заседателната зала на община Шабла.
В община Каварна, експертите от ОИЦ – Добрич, ще бъдат на 24 ноември (петък). от 10 часа, в заседателната зала на община Каварна. Тя ще се проведе съвместно с центъра „Европа Директно”-Добрич, които ще представят възможностите за инвестиции в земеделието чрез Плана за възстановяване и устойчивост и новата Обща селскостопанска политика 2023-2029 г.
По време на информационните срещи, екипът на ОИЦ-Добрич ще представи актуалните и предстоящи процедури за кандидатстване по Европейските фондове за споделено управление 2021-2027 г. и Програмата за развитие на селските райони 2014-2020. Присъстващите ще запознаят с възможностите за финансиране на бизнеса, образователните институции, земеделските производители, неправителствения сектор и др. Ще се акцентира на целите, основните параметри, допустими кандидати и проекти, дейности и разходи, както и начина на кандидатстване.
Събитията са със свободен достъп и са насочени към работодатели, собственици на предприятия земеделски стопани, неправителствени организации, представители на общинска администрация, общински съветници, кметове и кметски наместници, граждани, медии и др. Всички присъстващи ще получат информационни и рекламни материали.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email