01.04.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Във Варна осъдиха мъж, залагал онлайн с картата на свой колега

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между държавното обвинение и 23-годишния Мирослав Тодоров, ползвал чужда банкова карта за хазартни залози.
Чрез защитника си подсъдимият заяви, че предпочита бързото производство, тъй като признава вината си и се отказва от разглеждане на делото по общия ред. Предвид изявленията на страните, съдът постанови незабавно разглеждане на делото.
Страните приеха, че на 17 февруари миналата година Тодоров помолил свой колега да му услужи с данните от дебитната си карта, за да направи залог от 10 лева в платформа за хазартни игри, а той да му върне парите „на ръка“. Колегата лично въвел данните в телефона на подсъдимия и задал опцията те да не бъдат запаметени.
Когато се прибрал от работа, 23-годишният мъж употребил наркотик и за времето от полунощ до сутринта, извършил онлайн залагания чрез 24 отделни депозита на обща стойност 600 лева. Деянието било извършено без съгласието на титуляра на дебитната карта и в условията на продължавано престъпление.
Мирослав Тодоров е със средно образование, работи и има чисто съдебно минало.
Той прие да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за 1 година, чието изтърпяване да бъде отложено с изпитателен срок в размер на 3 години. Предвиденото в Наказателния кодекс наказание „глоба“ за това престъпление не му беше наложено.
Постановеният акт от съда е с последици на влязла в сила присъда.

Print Friendly, PDF & Email