04.10.2023

Във Варна наградиха украински деца за отлично представяне на олимпиада по български език

23 украински деца, живеещи във Варна, получиха грамоти по повод отличното си представяне на олимпиада по български език и история.
Те получиха почетни грамоти и книги на български език от кмета на Иван Портних и награди от организаторите на събитието Наталия Кузменко и Жанна Стефанова.
Инициативата е част от образователния проект „Крила за нашите деца“, организиран от фондация „Адра“, с финансовата подкрепа на УНИЦЕФ.
На събитието присъстваха Карол Виньо – зам.- представител на УНИЦЕФ за България, Андреа Налето – специалист Образование за Европа и Централна Азия, Невяна Капустина – координатор Синя точка Варна и други.
„Поздравявам всички, които са подкрепяли Вашите усилия и са Ви вдъхновили да обикнете българската култура. Най-важното е, че ние отдавна говорим заедно на един език – езикът на уважението, толерантността, хуманизма!“, обърна се кметът към отличените.
Приветствие отправи и Карол Виньо, която благодари на Община Варна и на фондация „Адра“ за организирането на събитието и подкрепата към децата.

Print Friendly, PDF & Email