07.12.2023

Във Варна дариха първия мобилен пункт за кръводаряване у нас

Първият мобилен пункт за кръводаряване беше дарен вчера във Варна. С новата придобивка вече разполага Регионалният център по трансфузионна хематология в морската столица.
Директорът му д-р Жанина Йорданова получи ключовете от председателя на сдружение „Аз вярвам и помагам“ Владислав Николов, предаде репортер на Moreto.net.
Мобилният пункт беше закупен чрез събраните близо 150 хил. лева от благотворителни кампании на сдружението за даряване на капачки и средства.
Пунктът ще обслужва цялата област и така ще успява периодично да достига до всички части на Варненско, а кръводарителите ще бъдат посрещани в спокойна и модерна обстановка.
Сериозен ръст на даряващите кръв отчитат от Кръвния център през тази година.
Месечно за Варна са около 1000, каза д-р Йорданова. На събитието по връчване на мобилния пункт присъства и Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Той каза молитви за шофьора и за самия пункт.
Три дами от екипа на Кръвния център пък отправиха поздрав към гостите на събитието с изпълнението на народна песен.
Следващата цел на „Аз вярвам и помагам“ е набирането на средства за оборудването с апаратура на детската хирургия в Окръжна болница. Нужни са над 200 хил. лева.
Поредната кампания за даряване на капачки ще бъде на 30 септември, а от 10.00 до 17.00 часа на 23 септември всички желаещи ще могат да видят пункта за кръводаряване на входа на Морската градина.

Print Friendly, PDF & Email