18.06.2024

Втора самостоятелна изложба откри каварненката Данина Димова

Изложбата ,, С любов към изкуството” представя творческия поглед на Данина Димова, любител-художник, събрал миговете вдъхновение с четка и бои. Втората самостоятелна изложба на младата авторка официално бе открита в сградата на пенсионерския клуб „Радка Чаушева“ при голям интерес от страна на ценители и любители на пейзажната живопис.
В експозицията са изложени около 20 нови платна и няколко показани през януари 2023 година, в първата й самостоятелна изложба в художествената галерия „Хр. Градечлиев“.
Данина Димова е възпитаник на средно училище “Ст. Караджа“ в Каварна, творческа личност е, занимаваща се с рисуване, писане и журналистика. Младата авторка рисува предимно с акрилни бои, като в творбите преобладават пейзажи, природни сцени и изображения на морска тематика. Изложените картини са рисувани през изминалата година, вдъхновени от лични емоционални преживявания, пресъздадени с много обич и неподправен талант.
За творбите си Данина споделя: „Сътворих всичко от сърце и го поднасям с любов към изкуството, за да радва хората“.Каварненци и гости на града могат да разгледат изложбата в рамките на две седмици, до 26 януари.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email