05.08.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Водач избяга от произшествие край Търговище, издирват го

Направоспособен 44 годишен водач от с. Черенча, община Шумен е избягал след като е предизвикал катастрофа на път I-4/София-Варна/ в община района на Търговище, съобщиха от ОД на МВР.
Мъжът е управлявал лек автомобил „Фолксваген”, изгубил е контрол и моторното превозно средство е излязло вдясно извън пътното платно, ударило се е в крайпътно дърво и се е преобърнало на дясната си страна. Шофьорът е излязъл от него и се е отправил в неизвестна посока. До колата полицейските служители са установили пътувал в нея 38-годишен мъж от с. Пресяк, община Търговище, който е настанен за лечение в МБАЛ-Търговище с фрактури на три ребра и на подбедрица, без опасност за живота му. Водачът, управлявал автомобила, се издирва. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.
Два екипа служители на РСПБЗН-Търговище са реагирали на получен на 18.07.2021 г. в 03,41 ч сигнал за възникнал пожар в стопанска постройка за отглеждане на домашни животни към къща в квартал „Въбел“ на гр. Търговище. В резултат на инцидента са унищожени 250 кв м покривна конструкция, домакинско имущество, хранителни продукти, фуражомелка, косачка, мотокултиватор, електрожен, ъглошлайф, фреза, басейн. Загинали са 5 птици.
Спасени от огъня са птици и зайци, както и намиращата се в близост къща. Вероятната причина за възникване на инцидента е късо съединение. За гасенето на пожара са използвани 16 000 л вода.
За горепосочения период от време екипи на РСПБН-Омуртаг и РСПБЗН-Търговище са оказали съдействие – техническа помощ, при ликвидиране последиците от два пътни инцидента. Служители на РСПБЗН-Попово са погасили без преки материални загуби пожар, възникнал в сухи треви и храсти край с. Ломци в община Попово. Пожарът е причинен от две паднали на земята след скъсване две жили от електропреносната мрежа.

Print Friendly, PDF & Email