28.02.2024

Виктор Гергов: Зная какво трябва да подобрявам в играта си и ще го направя

Младият талант на баскетболния ЦСКА Виктор Гергов направи официалния си дебют с червената фланелка през миналата седмица при победата над Шумен. Крилото се включи силно в двубоя, в който започна в титулярната петица и се отчете със 7 точки, 3 борби и 2 асистенции. Тази седмица на Гергов и „армейците“ им предстои битка срещу Балкан в София, а ето какво сподели 18-годишният състезател пред официлния сайт на „червените“.
„Най-важното в предстоящия мач с Балкан е да играем максимално здраво и концентрирано. Сигурен съм, че всички от отбора ще дадем най-доброто от себе си и ще зарадваме феновете.“
За победата в Шумен и своя професионален дебют Гергов разказа: „Мачът в Шумен бе по-специален за мен, защото все пак ми беше първи в НБЛ. Имаше малко притеснение, но е нормално, когато ти пука да се вълнуваш от предстоящия мач. Сигурен съм, че и след 500 мача на професионално ниво ще изпитвам същото преди всяка среща. Това е радостта от играта.“
Доколко е доволен от представянето си говори фактът, че в почивните дни за отбора Гергов прекарваше минимум по 2 часа в залата. Младият състезател работи всекидневно, за да покачи нивото си и да си спечели доверието на опитния старши треньор Росен Барчовски:
„Старах се да изпълня указанията на Росен Барчовски и щаба. Не съм много доволен, но важното е, че победихме. Зная какво трябва да подобрявам в играта си и ще го направя“, категоричен бе той.

Print Friendly, PDF & Email