16.05.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Вече хич не ми е смешно

Пламен Янков

Весело, ех весело се живее в тази държава, а чудесата покрай нас нямат край. Та така и вчера. Гледам си аз новините малко след 9 сутринта и какво да чуя? Нашата надежда, новият „Бащица“ наш Слави Трифонов пак писал във фейса. Той така си прави напоследък. Също като един Донал Тръмп общува с васалния му, както си го представя, избирател посредством социалните мрежи.
Та вместо да каже какви, аджеба, смята да ги чепка с мандата от президента и евентуалното правителство, Славчо написал:
„За наша радост има българи, които ни карат да се гордеем. Пред света. Ето например, имаме двама световни шампиони по шах. Веселин Топалов и Антоанета Стефанова. Световните шампиони по шах са обожествявани по света. За тях се пишат книги, правят се филми и имената им са изписани със златни букви в световната история. И ние имаме двама“, дотук се съгласих със Славча, макар че с него хич не се гордея, но това е друга тема.
Та написал още следното:.
„Нашето предложение за министър-председател е световният шампион по шах Антоанета Стефанова. Тя има икономическо образование и говори пет езика. Сравненията, размислите и изводите оставям на вас.
Разбира се, Антоанета Стефанова веднага ще върне мандата. Веднага. На секундата. Защото “Има такъв народ” няма необходимия брой депутати или партньори, за да състави правителство. Стабилно правителство. Предлаганата подкрепа е от политически субекти, които са вредни, алчни и доказано компрометирани. И това тяхното не е подкрепа, а зависимост.
Така че Антоанета Стефанова ще приеме мандата с уважение и веднага ще го върне. Законът, Конституцията и демокрацията ни дават възможност да направим по-добър избор.“

Толкоз, от надеждата на половин милион българи. Толкова от новият „месия“ Станислав Тодоров Трифонов. Толкова, клети ми сънародници, които имахте неблагоразумието да си дадете гласа за учиндолския телевизионен лъже пророк.
Сега радвате ли му се? Аз не!
Усетихте ли, че тая особа, от която се очаква да състави правителство, което да управлява тая държава, ви се подиграва.
Не, не се подиграва! Гаври се с вас, неговите избирателите, а и с нас, дето не му гласувахме.
Ей ви го на с шахматистка за кандидат-премиер, която веднага да върне мандата, защото на Славча подкрепата не му харесвала. Избори искал пак. Барем междувременно в следващите два месеца и нещо народонаселението още по-горещо го залюби.
Хак ви е! На ви го сега! Пак му гласувайте!
Пък той ще си мълчи и ще ви се подиграва през фейсбуук и ще часа любовта ви към него да пламне с още по-гореща сила.
Айде да ви е честит месията. Не беше Цар, не беше Яне, не бе Бареков, не бе и Бойко. На ви сега Славчо. Радвайте му се! И пак му гласувайте.
Лично аз пак ще пропусна. Щото не си падам да ми се подиграват скрито, без достойнство, право в лицето и то през монитора на компютъра. Щото не очаквам тая особа да се появи в парламента както правят останалите нормални, че и не толкоз нормални политици.
Ама нека! Хак ви е! Радвайте му се!
На мен обаче вече хич не ми е смешно. Гнусно ми е. И арогантно!

Print Friendly, PDF & Email