22.06.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Вечерен час за тийнейджъри от 14 до 18 години

Глобата спрямо родителите е между 500 и 1000 лв.

В Бургас въведоха вечерен час за тийнейджърите. Младежите от 14 до 18 години, ще могат да излизат след 22:00 часа без родител, само ако ги придружава упълномощено с писмено съгласие от родителя или настойника пълнолетно лице. ОД на МВР поиска това, за да не може чужди непълнолетни лица да се представят за добронамерени придружители.
Според предложението на общинска администрация на децата под 14 години им е забранено да са навън след 20 часа, ако не са с родителите си.
Промените в Наредбата за опазване на обществения ред , беше приета от Общинския съвет в Бургас. Те се обявиха за по-строги мерки в нощните заведения. Общо 47 общински съветници гласуваха, от които 46 гласа „за“ и един „въздържал се“, против нямаше.
Това е начин, по който всеки един родител на дете до 18 години ще знае къде е то, какво прави и с какво се занимава, заяви председателят на правната комисия – юристът Стоян Евтимов от ГЕРБ.
Йордан Георгиев от БСП, също подкрепя промените в Наредбата за опазване на обществения ред. Според него трябва да има отговорник за съхранението на записите от видеокамерите в заведенията.
Глобата спрямо родителите на непълнолетните деца, които не спазват Наредбата, е между 500 и 1000 лв.
Ангел Божидаров от НФСБ също заяви подкрепата на групата на патриотите към предложените промени в Наредбата.
eurocom.bg

Print Friendly, PDF & Email