18.07.2024

Варненски полицай бе глобен с 1000 лева, защото ударил с палка мъж, пеещ на висок глас в центъра

Варненски полицай бе глобен с 1000 лева, защото ударил с палка мъж, пеещ на висок глас в центъра.
Районният съд във Варна призна за виновен полицай за това, че като полицейски орган – младши инспектор в група по охрана на обществения ред, при изпълнение на службата и функциите си, причинил на варненец лека телесна повреда, изразяваща се в оток и кръвонасядания, които са обусловили чувство на болка без разстройство на здравето. Престъплението е наказуемо по чл. 131, ал. 1, т.2 от Наказателния кодекс, съобщиха от пресслужбата на съда.
Случаят е от ранните сутрешни часове на 25 юли 2021 г. На прибиране от дискотека, пострадалият се придвижвал пеш заедно със свой приятел, като пеели на висок глас в централната част на града, което станало повод към тях да се приближат полицейски служители. Подсъдимият полицай направил забележка на потърпевшия да не вдига шум и му нанесъл удари с палка. Пострадалият подал сигнал на тел.112 и поискал да му бъде оказана медицинска помощ на място.
Подсъдимият е с чисто съдебно минало. Той бе освободен от наказателна отговорност с налагане на административно наказание – глоба в размер на 1000 лева. Той бе осъден да заплати и направените по делото разноски.
Решението на Районен съд – Варна подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

Print Friendly, PDF & Email