28.02.2024

Варненски митничари задържаха 125 кг контрабандни лекарствени вещества

Митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в ТД Митница Варна задържаха 125 кг лекарствени вещества при проверка на контейнер със стоки от Китай, съобщават от там.
Контейнерът е селектиран за щателна митническа проверка на 13.02.2023 г. Според представените митнически документи той е съдържал колети с групажна стока, внос от Китай за България.
В хода на контролните действия инспекторите проверяват съдържанието на 5 цилиндрични опаковки (хартиени баки) по 25 кг, описани в митническата декларация като общо 125 кг суровини за хранителни добавки и с поставени такива етикети. При извършени тестове със специализирани технически средства, митническите служители установяват, че вместо хранителни добавки, опаковките съдържат четири различни вида лекарствени вещества, предимно с болкоуспокояващо действие и сексуални стимуланти.
Установените общо 125 кг лекарствени вещества са задържани. Взети са проби за анализ в Централна митническа лаборатория. По случая е образувано административно наказателно производство.

Print Friendly, PDF & Email