04.12.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Варненски каратист и бивш охранителен бос е намерен мъртъв с огнестрелна рана в главата

Варненски бивш каратист и екс охранителен бос е бил открит мъртъв – с огнестрелна рана в главата. Вичо Кирилов, който беше един от важните играчи в охранителния бранш и екс собственик на „Викинг Инс“, е бил открит в автомобила си в събота, съобщава Блиц.
Колата е била паркирана срещу хотелски комплекс в планинската местност „Парка“ край Търговище. Според източници на медията, от автомобила са иззети два пистолета – един законен и един незаконен, но тази информация засега няма официално потвърждение.
Първоначалните данни сочат, че няма данни за престъпление.
Свързаната с 52-годишния Кирилов „Викинг Инс“ преди години беше поела охраната на варненския „Гранд Мол“.
От Апелативна прокуратура – Варна потвърдиха за случая и разпространиха до медиите следното съобщение:
„Районна прокуратура – Търговище ръководи досъдебно производство във връзка със случай на самопрострелял се мъж
Районна прокуратура – Търговище ръководи досъдебно производство във връзка със смъртта на 52-годишен мъж, самопрострелял се в града. Разследването се води за престъпление по чл. 127, ал. 1 от НК – за склоняване към самоубийство и последвало такова.
Мъжът е намерен на 19 ноември 2022 година в местността „Парка“ край Търговище. Открит е с огнестрелна рана в областта на главата.
Незабавно по случая е образувано досъдебно производство за установяване на причините и обстоятелствата, довели до трагичния случай. Назначени са множество експертизи, извършени са огледи, работи се по всички възможни версии.
Работата продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Търговище.“

Print Friendly, PDF & Email