02.10.2023

Варненският делфинариум с жест към румънско дете

Варненския Делфинариум върна усмивката на осемгодишно момче от Румъния с един малък жест.
През август 8-годишният Николас бил на първия си лагер в България. В един от дните посетили Делфинариума във Варна. Детето останало много впечатлено от представлението и си купило плюшено делфинче, разказва БНТ.
„За жалост той загуби сувенира. След като се върна, не успя да го намери. Аз се опитах да се свържа с Делфинариума и не бях много уверена, че те ще ми помогнат, защото нямаха опция на сайта си за онлайн поръчки“, разказа майка му Адрияна Георгеску.
„Получихме имейла и доста го приехме присърце. Много се трогнахме и разчувствахме, че тя търси как да върне приятеля на своето детенце“, посочи Соня Стоянова, треньор в Делфинариум Варна.
За да върнат усмивката на Николас, от Делфинариума изпратили специален пакет, в който освен делфинчето, сложили шапка и рекламно магнитче за спомен.
„Когато видях съобщението от куриерската компания, че не дължа нищо, останах много изненадана. Те можеха да игнорират имейла ми, но бяха толкова мили и щедри и ми помогнаха да направя сина си щастлив отново“, каза Адрияна.
Майката разказала историята в социалните мрежи, а отзвукът бил огромен. Днес 8-годишното момче от Букурещ не се разделя с плюшения си приятел, наречен Албастрел.
„Той спи с делфинчето през цялата нощ. Играчката издава и звуци на делфини и понякога ги чуваме от неговата стая. Искам много да им благодаря. Това беше невероятна изненада“, добави майката на детето.
Адрияна и Николас отсега правят планове догодина да се върнат във Варна и цялото семейство отново да гледа представлението на делфините.

Print Friendly, PDF & Email