30.05.2024

Варна ще бъде домакин на кръгове от Националния шампионат по Гимкхана

На 29 и 30 октомври Варна отново ще бъде домакин на Националния шампионат по Гимкхана, съобщават от Българската федерация по автомобилен спорт за Moreto.net.
Състезателният уикенд в морската столица ще включва две надпревари на различни локации и куп забавления за публиката, но успоредно с това ще акцентира върху социалната мисия на шампионата и ангажимента, който моторспортът има към околната среда.
Миналата година Варна се върна в календара на приложната дисциплина с нов екип, популярна локация и солиден зрителски интерес. Амбициите на организаторите за тазгодишното издание на надпреварата обаче са още по-големи.
Съботната надпревара, която е трети кръг за сезона, ще стартира в 11:00 на паркинг „Централен“ под магазин Lidl в курортен комплекс Св. св Константин и Елена.
В неделя площад „Св. св. Кирил и Методий“ пред Катедралата ще бъде домакин на четвъртия старт за годината. Стартовият част отново е 11:00, а официалното откриване е в 10:45.
Заявки за участие могат да бъдат подавани на имейл varna@gymkhana.bg от 17 октомври нататък, както и на място преди началото на двете надпревари.
„Основната ни цел през 2021 г. беше да вкараме състезанието в града и да сме по-близо до феновете на спорта“, коментира Георги Русев от АСК „Флат-Аут“.
„Независимо от проблемите в родния автомобилен спорт решихме да направим две състезания в рамките на един уикенд. Това ще улесни пилотите заради по-ниските разходи, а и ще даде повече възможности на феновете да се забавляват”, допълва той.
Досега в Националния шампионат по Гимкхана
Началото на сезона в Националния шампионат по Гимкхана бе дадено от бургазлии с надпреварата в Дебелт, където 25 пилоти от цялата страна се състезаваха в три манша. Първи в генералното класиране завърши Иван Владимиров (Opel), следван от Бальо Тодоров (Subaru) и Калин Стефанов (Peugeot). При дамите номер едно отново бе Констанца Томова (Citroen).
На 22 октомври е междинният кръг в Сапарева баня, след което Варна поема домакинството на 29 и 30 октомври.

Print Friendly, PDF & Email