07.12.2023

Ваня Григорова ще оспорва вота от неделя в съда

За нас тези избори не са приключили, заявиха от предизборния щаб на Ваня Григорова. В момента те правят проверка на резултатите секция по секция и ще обжалват решението на ОИК-София, с което Васил Терзиев е обявен за избран за кмет на София.

„Вече имаме достатъчно основания да оспорим крайния резултат на изборите. Няма да допуснем победата да бъде открадната и имаме сериозни подозрения, че резултатите можеше да са различни“, заяви председателят на БСП – София Иван Таков.

„На първия тур успяхме да се преборим с едната коалиция със сглобката, малко не ни остана да се преборим с другата част от сглобката. Срещу нас беше впрегнат целият властови, финансов, управленски, включително технически ресурс, с който разполага сглобката в лицето на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Въпреки това ние водим в 13 от 24 района в София“, заяви Ваня Григорова, която се изправи срещу Васил Терзиев на втория тур на кметските избори в София.

Дадохме надежда на много хора, че София може да бъде различна, добави бившата синдикалистка.

„И до последно ще се борим за всеки глас, защото за нас всеки софиянец е важен. Надеждата остава жива, а свободата е на една ръка разстояние. Това означава между 3 и 5 хиляди гласа. Ще бъда първата, която ще поздрави г-н Терзиев когато и ако съдът реши, че тези резултати и начинът, по който бяха постигнати бяха законосъобразни“, каза още Григорова.

„Продължаваме да получаваме сигнали за груби намеси в изборния процес. Ще направим това, което демократичния процес ни позволява – ще покажем доказателства и свидетелства на хора, за да може нашите избиратели да са сигурни, че сме направили всичко, за да защитим техния вот“, посочи Ваня Григорова.

Кандидатката на левицата също така упрекна своите опоненти, че стоят зад слуховете за раздор с ръководството на БСП и подчерта дебело, че няма планове да седне на стола на Корнелия Нинова.

„Не съм член на БСП и няма как да бъда избрана за лидер на партията. Нека всички се успокоят, няма как да оглавя Българската социалистическа партия. На дневен ред е София“, категорична беше Григорова.

Print Friendly, PDF & Email