22.03.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

България ще бъде промотирана като туристическа дестинация с „роуд шоу“ в Полша

Алианс „Българско Черноморие”, съвместно с Министерство на туризма и AVIAREPS, организира рекламна обиколка в четири полски градове
По инициатива алианс „Българско Черноморие”, с подкрепата на Министерство на туризма и в сътрудничество с авторитетната маркетингова агенция AVIAREPS, ще се осъществи т.нар. „роуд шоу“, което ще се състои в периода 24-28 октомври в Полша.
Чрез него ще бъдат осъществени поредица от срещи на представители на туристическия сектор в България с техни потенциални партньори в четири полски градове – Вроцлав, Катовице, Краков и Варшава, с цел установяване и разширяване на съществуващите бизнес контакти.
Министерството на туризма ще бъде представено от зам.-министър Ирена Георгиева, която оглавява българската делегация и ще открие официално поредицата от срещи, заедно с д-р Франк Кванте – председател на Управителния съвет на на алианс „Българско Черноморие”, където членове са летищни оператори, хотелиери, туроператори, авиокомпании, общини, доставчици на услуги и туристически неправителствени организации.
След успеха на първото подобно събитие, което по инициатива на алианса бе организирано във Варшава през месец май, т.г. и, оценявайки потенциала на полския пазар за нашия туристически бранш, чрез това „роуд шоу“ се цели надграждане на постигнатото, като при това пътуване ще бъдат посетени и три други градове, освен столицата.
Полша е традиционен пазар за българския туристически продукт, а също така се явява и с най-голям потенциал за нашия туризъм на фона на негативните последици, които бяха понесени от войната в Украйна. Редица полски експерти посочват, че при силен маркетинг от страна на България пътникопотокът от Полша би могъл да се удвои в рамките на година. В тази връзка, целта на настоящото пътуване е да се даде възможност на представителите на бизнеса да установят нови контакти директно с партньорите от полска страна в регионите с най-висок потенциал за българския туризъм. ДТ

Print Friendly, PDF & Email