28.05.2024

България вече е с поредно служебно правителство, оглавено от Димитър Главчев

Служебното правителство с премиер Димитър Главчев официално встъпи в длъжност вчера. Новите министри се заклеха пред депутатите в Народното събрание, след което поеха официално властта от правителството на Николай Денков на церемония по приемственост в Министерския съвет.
„С това събитие предаваме властта към новия Министерски съвет с пожелание за успех, да успеят да свършат работа, която да бъде от ползва за хората в България“, каза в началото на церемомията Николай Денков.
И призова за честни избори. „Най-важната ви задача е да успеете да осигурите честни избори, които да успеят да спечелят доверието на гражданите. Надявам се с вашите действия да върнете това доверие. Единият от индикаторите за това е дали ще има машини на гласуването. Ако няма машини, делът на невалидните бюлетини е толкова голям, че хвърля сянка върху изборните резултати. Надявам се, че ще организирате този процес. Вторият индикатор е делът на невалидните бюлетини да бъде нисък, за да не се оспорват резултатите“, допълни той.
„Днес е важен ден за всички нас. Оттук нататък поемаме отговорност да водим страната по европейския път на развитие, да пазим суверенитета на държавата, да работим за благоденствието на българските граждани и да изпълним задачата ни като служебен кабинет – организирането на честни избори“. С тези думи служебният премиер Димитър Главчев прие изпълнителната власт от Николай Денков.
Още на стр. 6

Print Friendly, PDF & Email