18.07.2024

Българин застреля в супермаркет в Германия приятелката си, също наша сънародничка

Българин застреля бившата си приятелка – също наша сънародничка, след което се самоуби пред очите на клиенти в супермаркет на Aldi в Германия. Престъплението е извършено в понеделник привечер в град Мьорфелден-Валдорф, разположен южно от Франкфурт, съобщават германските медии. След като е застрелял жената, извършителят се е самоубил.

Говорител на прокуратурата в Дармщат – Роберт Хартман заяви, че 48-годишният извършител е влязъл в супермаркета в квартал Валдорф в понеделник около 19:15 часа местно време. Там той разговарял с 38-годишната служителка, която зареждала стелажите, след което я е застрелял с пистолет, за който, според прокурора, той не е има разрешително.

Колко изстрела са били произведени, може да се установи едва по време на аутопсията на тялото, като се говори, че на мястото на стрелбата са били намерени 4 гилзи.

По време на стрелбата не е имало ранени клиенти на магазина.

Според прокурора мотивът за престъплението може би е неуспешна връзка. Убитата е имал връзка с извършителя от около година и половина, като двамата български граждани са живеели заедно. Връзката има се разпада преди шест месеца и мъжът се преместил в Бад Вурцах.

Техен приятел е отбелязал, че мъжът е живеел на хотел в Мьорфелден-Валдорф и е заплашвал бившата си половинка, защото не можел да приеме тяхната раздяла. 38-годишната жертва се е страхувала от него.

Print Friendly, PDF & Email